Cei mai merituoşi voluntari din cadrul Filialei Sălaj a Crucii Roşii au fost recompensaţi marţi pentru activităţile desfăşurate în cadrul acestei structuri de ajutor umanitar. Conducerea filialei a înmânat aproximativ 20 de diplome de merit tinerilor care s-au oferit să desfăşoare activităţi de voluntariat la nivelul judeţului.
Directorul Crucii Roşii Sălaj, Laura Bugenţeanu, a declarat că această premiere a fost organizată pentru a marca Ziua Internaţională a Voluntarilor, stabilită pentru data de 5 decembrie. „Voluntariatul este acea activitate de interes public care se desfăşoară de către orice persoană fizică în scopul altor persoane aflate în dificultate, fără a aştepta vreo răsplată financiară, ori bunuri materiale sau de altă natură. Tocmai din acest motiv trebuie apreciate eforturile depuse de voluntarii noştri în activităţi social-umanitare, educative, de protecţia drepturilor omului, sanitare, cultural-artistice, sportive şi multe alte domenii”, a menţionat Laura Bugenţeanu.
Potrivit sursei citate, la această dată sunt înscrişi în cadrul Crucii Roşii Filiala Sălaj peste 80 de voluntari. „Legislaţia voluntariatului prevede că persoanele majore trebuie să încheie contracte cu filiala pentru a putea desfăşura activităţi de voluntariat. Noi ne bucurăm şi mândrim că avem 48 de persoane care au semnat astfel de contracte cu filiala noastră”, a afirmat Bugenţeanu. Evenimentul festiv a continuat cu prezentarea motivelor pentru care tinerii au ales să desfăşoare activităţi de voluntariat, printre care se numără solidaritatea umană, ajutorarea celor care sunt în dificultate, desfăşurarea de activităţi preventive de informare în diferite campanii social-umanitare.
În anul 1985, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie Ziua Internaţională a Voluntarilor, sărbătorită de atunci în întreaga lume. Voluntariatul este o formă de donaţie doar că, în acest caz, nu se donează bani sau obiecte, ci se doneaza timp. Într-o asociaţie non-profit, voluntariatul înseamnă o reţea de prieteni, în care prietenia nu poate fi convertită în resurse personale, ci în rezultatele obţinute de întreaga echipă de proiect, în beneficiul asociaţiei şi societăţii.
Cunosc catva tineri din acest grup ii felicit si le urez succes ma rog sa le de-a Dumnezeu sanatate si implinirea dorintelor ca merita!
O mare prostie si pierdere de vreme, ca oricum nu se face nimic la Crucea Rosie, rar, foarte rar mai vezi o actiune din partea lor, dar cand e vorba de premiat si de cheltuit bani, hop si ei, ca doar la asta se pricepe romanul cel mai bine!